Ce trebuie sa stii despre protectia solara

Este important să știm că produsele cu factor de protecție solară trebuie folosite în orice anotimp, chiar și iarna, însă pe perioada verii este cu siguranță obligatoriu.

De ce ne protejează aceste produse? De razele UVA și UVB.

Fiind prezente tot timpul anului, chiar și în zilele noroase, razele UVA reprezintă 95% dintre razele ultraviolete care ating suprafața pământului. Ele trec prin nori, sticlă și epidermă; spre deosebire de razele UVB, ele nu cauzează durere, însă pătrund adânc în piele, ajungând la celulele dermei. Prin producerea radicalilor liberi, ele deteriorează celulele în timp și pot determina apariția fotoîmbătrânirii, intoleranței solare, tulburărilor de pigmentare și chiar a unor tipuri de cancer de piele.

Razele UVB constituie 5% din radiațiile ultraviolete care ajung pe pământ. Sunt încărcate cu foarte multă energie și sunt oprite de nori și sticlă. Ele sunt responsabile pentru bronz, dar și pentru arsuri solare, reacții alergice și cancer de piele. De aceea, este important să ne protejăm pielea atât de razele UVA, cât și de cele UVB.

Ce este factorul de protecție solară?

 

Factorul de protecție solară (SPF) reprezintă cantitatea de radiație pe care pielea o poate primi până când începe să se înroșească, atunci când folosești o cremă cu protecție, față de situația în care pielea nu este protejată. Astfel, dacă în mod normal, fără protecție, pielea ta începe să se înroșească după 2 minute de stat la soare, prin aplicarea unei creme cu SPF 15 poți sta la soare de 15 ori mai mult, adică 30 de minute, iar prin aplicarea unei creme cu SPF 30 poți sta o oră în soare.

Factorul de protecție solară poate fi eficient atâta timp cât acesta este aplicat în doza necesară: 2 mg/cm2. Asta însemnând că trebuie folosite aproximativ 0,5 grame de loțiune pentru față și gât și 30 de grame sau mai mult, pentru întregul corp.

Produsele cu factor de protecție solară (SPF) trebuie aplicate cu cel puțin 20 de minute înainte de expunere, repetând procedura după ce iesiți din apă.

Indicele potrivit, în funcţie de ten

  • tip 1 – persoanele cu pielea foarte albă, blonde sau roşcate, care se ard imediat la soare – SPF 50
  • tip 2 – persoanele şatene care se ard uşor la soare şi se bronzează cu dificultate – SPF 45
  • tip 3 – persoanele care au pielea mai puţin sensibilă şi care nu se ard după expuneri scurte la soare – SPF 30
  • tip 4 – persoanele brunete, cu pielea măslinie şi care nu suferă arsuri – SPF 15

 Cremă, ulei sau spray?

Nu credem că se poate spune că unele sunt mai bune ca altele, însă cu siguranță unele pot fi mai practice decât altele, asta datorită texturilor diferite. Mai jos gasești câteva recomandări de-ale noastre.

1. Crema de Protecție Solară Pentru Față SPF 30 Babor Anti-Aging face parte din gama Babor Anti-Aging Sun Care. Are o textură ușoară și conține ingredienți activi inovatori. Se absoarbe instant și protejează pielea de efectul nociv al razelor UV. Este special creată pentru pentru tenul sensbil, ideală pentru copii și bebeluși, beneficiind de complexul de protecție SPC, filtre UVA, UVB,  Beta-Glucan,  Panthenol și de Vitamina E. Filtrele UVA protejează împotriva îmbătrânirii premature a pielii, în timp ce UVB blochează aceste raze ce conferă energie, arsuri și pete. Complexul anti-îmbătrânire protejează suplimentar ADN-ul celular și conține o capsulă inteligentă cu vitaminele E și C, care se activează doar când este expusă la soare. Formula nu lasă pete albe și hidratează pielea în profunzime.

   

2. Spray Protecție Solară SPF 15-Babor Anti-Aging Sun Care. Creat pentru pielea sensibilă, spray-ul poate fi folosit și pentru protecția pielii copilului. Se aplică înainte de expunerea la soare și se recomandă a se folosi împreună cu o cremă cu SPF de minim 25. Spray-ul protector Babor oferă protecție solară, celulară și anti-îmbătrânire, se absoarbe rapid și nu lasă urme albe. Este simplu și ușor de aplicat și luptă împotriva arsurilor solare. Calmează și relaxează pielea. Conține un complex activ din plantă de viță cu baloane, echium și  floarea-soarelui. Potrivit atât pentru corp, cât și pentru față. Spray-ul este disponibil si in variantele SPF 30 si SPF 50.

3. Stick Protecție Solară SPF 50-Babor Anti-Aging Sun Care pentru zonele sensibile. Conține ulei de macadamia care este bogat în vitamine (A1, B1, B2 și E), minerale și antioxidanti. Cu uleiul de macadamia poți preveni apariția ridurilor. Concentrația mare de acid palmitoleic și de acid oleic ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. Stick-ul Babor Anti-Aging Sun Care are un ambalaj extrem de practic și se aplică foarte ușor pe zone precum: nas, buze, obraji, urechi și mâini. Extractul de orez pe care îl regăsim în compoziția produsului conține vitamina E și are un rol esențial în regenerarea celulelor pielii.

 Rolul produselor after sun

Mulți dintre noi neglijăm importanța îngrijirii corespunzătoare a pielii după expunerile la soare. Orice fel de cremă hidratan­tă este bine-venită, însă cele speciale after-sun conțin compuși de hidrata­re pentru refacerea filmului hi­dro­lipidic și antioxi­danti ca vitaminele A, E pentru a proteja degradarea ADN-ului celular.

Recomandarea noastră este Babor Anti-Aging Sun Care After Sun cu uleiuri naturale, Panthenol și vitamina E. Calmează pielea, lăsând-o moale și suplă. După soare, pielea este uscată și deshidratată. Loțiunea de corp protejează împotriva radicalilor liber și ajută pielea să se regenereze. De asemenea, oferă un bronz de lungă durată. Conține extract de frunze de senna, o plantă care are formă de lumânare și care e cunoscută sub denumirea de siminiche. Senna conține compuși antrachinonici (senozide A si B), flavonoide, zaharide, uleiuri esențiale și săruri minerale. Pielea dumneavoastră rămâne hidratată și cu un bronz strălucitor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top