Hai Să Vorbim Despre Cuticule

Hai Să Vorbim Despre Cuticule

Așa cum reiese din titlul articolului Hai Să Vorbim Despre Cuticule, azi ne-am propus să abordăm un subiect important pentru a avea mâini impecabile: cuticulele!

Uneori ni se crapă, alteori se exfoliază, stricând aspectul unghiilor și al manichiurii. Este vorba despre cuticule, straturile de piele moartă sub care se formează matricea unghiei și care au un rolul de a proteja unghiile de infecții. Odată tăiate, ele pot sângera și astfel poate crește riscul apariției diverselor tipuri de infecții ale unghiilor sau ale pielii. În plus, dacă sunt îndepărtate prin tăiere, cuticulele cresc mai repede și sunt mai aspre la atingere, dar și mai fragile. Pe lângă infecții, pot apărea petele albe sau striațiile decolorate.

Sănătatea și aspectul cuticulelor afectează sau îmbunătățește, după caz, aspectul general al unghiilor. Este foarte important să se acorde o atenție deosebită în timpul procesului de pregătire al unghiilor pentru o nouă manichiură.

Cum să îți îngrijești corect cuticulele

Hai să vorbim despre cuticule și despre cum să le oferi o îngrijire corectă! În primul rând, trebuie să știi că este esențial să îți hidratezi permanent cuticulele. Dacă nu sunt hidratate suficient, ele se pot rupe și, după cum spuneam, pot provoca o multime de infecții. Dacă vrei să ai o manichiură frumoasă, dar și să previi uscarea și ruperea pielii fine care îmbracă unghia, folosește uleiul de cuticule. Este importantă și exfolierea. Scapă de celulele moarte folosind în zona cuticulelor o cremă specială exfoliantă!

Nu tăia cuticulele! Metoda ideală de a scăpa de cuticule nu este tăierea, ci împingerea lor spre baza unghiei. Astfel, împingerea cuticulelor este un pas important în orice proces de înfrumusețare a unghiilor. Odată cu ascunderea lor sub baza unghiei, acestea vor arăta mai îngrijite și totodată se va crea și impresia de unghie mai mare. Poți repeta acest procedeu ori de câte ori consideri că este nevoie. Dacă pielea mâinilor tale se usucă foarte ușor, cea mai simplă metodă este folosirea cel puțin o dată pe zi a unei creme hidratante pentru mâini. Vă recomandăm să o aplicați seara înainte de a merge la culcare.

              

Evitați contactul mâinilor cu substanțe deshidratante. Dizolvantul cu acetonă pentru curățarea ojei, detergentul de vase sau oricare alte produse de curățare din gospodărie pot provoca uscarea și crăparea pielii mâinilor, a unghiilor și a cuticulelor. Din acest motiv, se recomandă purtarea de mănuși de protecție atunci când spălați vesela sau atunci când faceți curățenie. De asemenea, este important să optezi pentru un dizolvant al lacului de unghii care să nu conțină acetonă.

Nu îți roade unghiile! Acest tic nervos este nociv și te împiedică să ai unghii lungi și sănătoase.

“Mâinile sunt cartea noastră de vizită!” Acordă-le îngrijirea de care au nevoie și fii posesoarea unor mâini scoase din reclamele cremelor hidratante!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top